Bålsta Rörmokeri - eget vatten och vattenrening

EGET VATTEN / VATTENRENING

På Bålsta Rörmokeri är vi experter på anläggningar med eget vatten. Allt ifrån själva vattenpumpen nere i marken, till säkerhets- och tryckhållningsutrustningen ovan mark och sen till vattenreningen innan vattnet går ut i fastigheten för användning.

Vi kan även hjälpa till med att borra för nytt vatten. 

De vanligaste arbetena inom eget vatten och vattenrening

Vattenpumpar finns i flera olika former, bl a ejektorpump och pumpautomater. Dessa var vanligare förr, men finns fortfarande i drift i många fastigheter.

Den absolut mest vanliga vattenpumpen som man installerar idag är djupbrunns-pumpen. Då sänker man ned pumpen i hålet och den pumpar upp vattnet.

Generellt sätt så mår vattenpumpen som bäst när den inte behöver jobba konstant varje gång som vatten tappas. 

Då installerar man en hydrofor eller hydropress som pumpen fyller med övertryck med vatten som sen kan tappas ur tills trycket blir för lågt igen och pumpen fyller tryckkärlet igen.

Vid vilket tryck pumpen ska starta och stoppa styrs av en tryckströmbrytare. 

Den viktigaste delen i en egen anläggning för vatten är att rena det, då det är detta vatten vi använder för att dricka, att duscha i och att laga mat med. Det är helt enkelt ett livsmedel som ska hämtas upp ur marken. 

Vi på Bålsta Rörmokeri är väldigt efarna och kompetenta på att installera vattenrening och vi samarbetar med ett företag som leverar utrustningen som krävs. 

Vanliga ämnen som renas bort ur vattnet som pumpas upp är järn, kalk, metaller, svavel och i ovanliga fall kan det t om vara radon, arsenik och uran. 

 

Vi utför bland annat

EGET VATTEN / VATTENRENING

Vatten är vårt viktigaste livsmedel

En egen vattenanläggning är vanligt runt om i Sverige och det finns flera anledningar till varför det installeras. Det absolut vanligaste är att det inte finns tillgång till kommunalt vatten. Men fler och fler installerar det för att själv kunna kontrollera sitt vatten och att känna sig trygg med att alltid ha tillgång till det. Även så har många som vattnar mycket i sin trädgård eller land ofta eget vatten då kostnaden för kommunalt vatten kan bli väldigt hög. 

Dock så är det vatten vi pumpar upp ur marken ofta förorenat med skadliga kemikalier, metaller eller bakterier. Men de vattenfilter vi kan hjälpa er med är designade för att eliminera orenheter och föroreningar från vattnet, för att du ska känna dig trygg med ditt dricksvatten.

Med våra system kan du njuta bland annat bättre smak, bättre hälsa och allmänt välbefinnande. 

Vi vill hjälpa alla att få tillgång till rent vatten.

Kontakta oss