Bålsta Rörmokeri - värmepumpar

Värmepumpar

På Bålsta Rörmokeri är vi experter på rörmokeri

Vi har många års erfarenhet av att installera värmesystem som bergvärme och värmepumpar. Hjärtat av värmen och varmvattnet hemma är oftast en värmepump och antalet kunder som vill byta ut sin nuvarande lösning mot en toppmodern och energieffektiv sådan växer stadigt.

Vi är experter på reparation, utbyte och service av värmepumpar. Med stigande energipriser är det ekonomiskt att uppgradera ditt värmesystem.

Här nedan är de vanligaste värmepumparna vi installerar på löpande band

Den mest energieffektiva av värmepumpslösningarna är bergvärmepumpen. Den hämtar sin energi ifrån marken (berget) då man borrar ett djupt hål i marken och skickar ned en vätska i en slang hela vägen ner och som sen vänder upp till värmepumpen inne i din fastighet. Den temperaturökning som vätskan gör i berget (cirka 4 grader) komprimeras och används till att värma ditt hus och varmvatten.

Fördelar:
– Den mest energieffektiva.
– Syns ingenting på utsidan av huset (efter att marken jämnats ut efter
borrningen).
– Vid framtida utbyte behöver bara en del bytas (värmepumpen inomhus).
Borrhålet håller ”för evigt”.
– Tyst
– Kan effektivt kopplas mot egen pool.
– Kan kopplas mot egen kyla.

Den här värmepumpstypen kännetecknas av att det är en större ”fläkt” på utsidan av huset. Det är denna som är själva värmepumpen och hjärtat i systemet, sedan har man en innerdel som mer är olika förvaringstankar och mindre teknologi.

Denna värmepumpstyp blir bättre för varje dag som går, och idag är de nästan lika effektiva som bergvärmepumpar. Det är när det blir riktigt kallt ute som de kan behöva något mer elspets än bergvärmepumpen.

Fördelar:
– Väldigt energieffektiv.
– Något enklare och billigare installation än bergvärmepumpen.
– Värmepumpen (fläkten utomhus) är nästan ljudlös även vid full effekt på
de värmepumpar vi installerar.
– Går att ansluta så att den kan driva pool och kyla, men mer omfattande
installation än med bergvärme.

En mindre typ av värmepump med en inne-enhet (eller flera) som allt som oftast installeras högt uppe på en vägg i ett öppet rum i huset samt en utedel som är en mindre fläkt på utsidan av huset.

Fördelar:
– ”Bra pang för pengarna”. Betydligt billigare installationskostnad än
bergvärme och luft-vatten, men då heller inte lika energieffektiv och kan
inte producera varmvatten utan bara värme.
– Kan även producera kyla väldigt effektivt.
– Det rimliga värmelösningen att installera i små fastigheter/byggnader, t ex
Atterfallare, sommarstugor.

Den absolut stora majoriteten av alla fastigheter som byggs i Sverige idag installeras en frånlufts-värmepump som produktion för värme- och varmvatten.

Detta är med den förklaringen att hus som byggs idag har så bra täthet och energivärde att en bra ventilationslösning behövs, jämfört med äldre fastigheter som har självdrag som lösning (och med det värmeförluster).

Frånluftsvärmepumpen är en ventilationslösning och värmepumpslösning i ett. Den använder den varma inomhusluften som cirkuleras med hjälp av värmepumpens inbyggda ventilationsutrustning och komprimerar den värmen till värme- och varmvatten. Sen släpper den ut den kalla luften tillutsidan.

Fördelar:
– Huset får en bra ventilationslösning tillsammans med värmepumpslösning.
– Enklare installation än bergvärme- och luft-vatten.
– Ingen typ av åtgärd behöver göras utanför huset.
– Enkelt framtida byte av värmepump.

En del av marknaden är den som vill använda ved och pellets som energi för sin värme- och varmvattenproduktion. Oftast så är det för att man har tillgång till det gratis eller till bättre pris. Men även för de som gillar tanken att komma ifrån el så mycket som möjligt.

Fördelar:
– Väldigt prisvärt om du har bra tillgång till ved eller pellets.
– Kan få väldigt energieffektiva anläggningar som med fördel kan byggas ut med flera lösningar, såsom solfångare på taket. (för vatten, inte el).
– En rolig värmeanläggning om man är intresserad och vill vara delaktig i hjärtat av sin fastighet.
– Kan driva hela anläggningen med ett elverk påkopplat vid t ex
strömavbrott.

Vi utför bland annat

Värmepumpar

Grundbulten inom rörmokeri är värmeproduktionen och vi är ett företag som är mycket erfarna inom värmepumpar.

Innan installation eller byte så gör vi en energiberäkning på ert hus med data vi frågar er om, så att dimensionering av värmepumpen blir gjord för just din fastighet. Beroende på storlek, behov m.m. så kan en viss typ vara den optimala värmepumpen, men en annan typ inte är lämplig. Vi hjälper dig med det valet.

Vi är partners för NIBE, Sverigepumpen och Värmebaronen och vårt team består av kunniga tekniker med många års erfarenhet. Vår målsättning är att se till att din värmepump alltid fungerar på bästa möjliga sätt.

Så om du letar efter en pålitlig och professionell firma som kan värmepumpar, tveka inte att kontakta oss idag. Vi är redo att hjälpa dig oavsett om det gäller reparation, utbyte eller service. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att spara pengar på dina energikostnader.

Kontakta oss